Pieken en dalen

Zo, oktober is achter de rug. De Zwarte Pieten discussie is weer uit de mottenballen gehaald, André Hazes jr. liep jammerlijk de Nobelprijs voor de Originaliteit mis door zijn pasgeboren zoon André Hazes jr. te noemen, en de plots opgedoken horrorclowns zijn na hun kortstondige moment of fame afgeserveerd door het mediacircus en zitten afgeschminkt weer Goede Tijden Slechte Tijden te kijken in hun Spiderman pyjama’s.

Het was een maand van pieken en dalen. Hoogtepunten waren er volop voor een vrouwelijke purser van Transavia, die een corporate Mile High Club bleek te hebben opgericht en het begrip ‘cockpit’ een nieuwe dimensie gaf. Tegenslag daarentegen viel te betreuren voor Kim Kardashian, die werd bestolen van bijna tien miljoen euro aan juwelen die ze eerlijk had verdiend met… tsja, waarmee weet niemand eigenlijk…, en niet te vergeten voor de medewerkers van SBS 6, dat bekend maakte een kwart van het personeel te ontslaan en verder te gaan als SBS 4½.

Ook voor Samsung was het geen maand om over naar Korea te schrijven. Waar het concern bij de introductie van de Galaxy Note 7 nog hoopte op een explosieve verkoop, bleken de toestellen in de praktijk uitermate geschikt voor het verrichten van een grootschalige plofkraak. Massaal strooiden gedupeerde bezitters de as van hun Ontvlamsung uit bij de lokale Apple Store, waar ze per direct een verbond met de handenwrijvende concurrent aangingen. De overige exemplaren werden uit voorzorg teruggeroepen en de productie van de tikkende tijdbommen werd definitief gestaakt. Al met al betekende het een schadepost van een slordige 17 miljard euro voor de elektronicagigant, die naar verluidt de consumentenelektronica beschaamd de rug heeft toegekeerd om zich toe te leggen op het faciliteren van professionele vuurwerkshows.

Op showbizzgebied was het vooral Justin Bieber wat de klok sloeg. Zijn bliksembezoek aan een vestiging van Albert Heijn in Amsterdam resulteerde aldaar in een heiligverklaring van kassa 7 door hysterische Beliebers. Afgeladen bedevaartsbussen voerden hordes kwijlende tienermeisjes aan, die koste wat kost het door Justin getoucheerde beurtbalkje wilden aflikken en bij die gedachte alleen al flauwvielen. En alsof meneer nog niet genoeg aandacht had gehad, maakte Justin niet veel later bekend een penthouse te hebben gekocht in de hoofdstad; iets wat vroeger niet ongewoon was voor jongens van zijn leeftijd, al betrof het toen doorgaans een editie van de welbekende pikante vleescatalogus in plaats van een appartement van een slordige 24 miljoen euro.

Op het gebied van wereldpolitiek stond oktober natuurlijk in het teken van de snoeiharde confrontaties tussen Hillary Clinton en Dagobert Trump. In drie etappes vochten zij een wedstrijdje semi-professioneel modderworstelen uit, met als doel de eerste vrouwelijke of  vrouwonvriendelijke president van de Verenigde Staten te worden. Mede dankzij de schaamteloze seksistische uitspraken van Trump lijkt zijn rivale de beste papieren te hebben, maar de kans dat Mr. Pussy dankzij Hillary’s schimmige e-mail praktijken alsnog aan de macht komt, is niet ondenkbaar. En dat zou in mijn optiek pas écht het grootste schandaal sinds Watergate zijn.

Het zit erop. De maand waarin bloedserieus verkondigd werd dat onze militairen op kosten van de staat yogaoefeningen gaan doen, is verleden tijd. Oktober is een gepasseerd station en we kunnen ons gaan richten op al het moois dat november ons te bieden heeft.


Deze column is op zaterdag 5 november 2016 uitgezonden in de Ochtendshow op Nijhoff FM

 

Beoordeel deze column