Gouden douche

Ja hoor, de presidentiële inauguratie is nog niet eens een feit en het gezeik rondom Trump is al begonnen. Op de vooravond van zijn beëdiging als eerste vrouwonvriendelijke president van de Verenigde Staten, werd de omhooggevallen vastgoedmagnaat door Amerikaanse inlichtingsdiensten geïnformeerd over door Russische spionnen in bezit zijnde documenten betreffende zijn vermeende seksuele uitspattingen in Moskou. Hij zou daar met een aantal prostituees onder het motto “Make America Urinate Again” plasseks hebben bedreven in de presidentiële suite van het Ritz Carlton Hotel, aldus welingelichte bronnen.

Nu is van Trump algemeen bekend dat hij aan de geldschijt is, maar deze ontlastende informatie kwam voor de wereld als een verrassing. Hoewel de vleesgeworden Dagobert Duck de aantijgingen in alle toonaarden ontkent en er nog geen overtuigend bewijs voor de beweringen openbaar is gemaakt, zou het natuurlijk zijn voorliefde voor de kleur goud kunnen verklaren. Laten we eerlijk zijn; het doet je onwillekeurig met andere ogen naar zijn kenmerkende haarkleur en de gouden gloed van zijn welbekende Trump Tower kijken.

Of de beweringen juist zijn zal nog moeten blijken, maar in de regel geldt: waar rook is, is vuur. Donald Trump heeft in het verleden een gedetailleerd denkbeeld in ons hoofd geprent voor wat betreft zijn voorliefde voor, en manier van omgang met vrouwelijk schoon, en daar past het gebruik van prostitutionele dienstverlening naadloos in. Ik twijfel er persoonlijk dan ook niet aan dat hij wel eens een beroep heeft gedaan op dames van lichte zeden, anders dan Melania. Zo ook in Moskou, kan ik me voorstellen. Of daar vrijwillige urinedouches aan te pas zijn gekomen, of dat één van de prostituees simpelweg met chronische incontinentieproblemen kampte, laat ik ter voorkoming van al te gedetailleerde beeldvorming wijselijk buiten beschouwing.

Laat ik vooropstellen dat iedereen helemaal zelf mag weten wat hij in zijn vrije tijd met zijn eigen of andermans afvalproducten doet en daarover wat mij betreft geen verantwoording hoeft af te leggen, maar ik vind dit soort uitspattingen tekenend voor de persoon Donald Trump en denk dat het slechts het topje van de ijsberg is. Ik vrees met grote vreze voor wat ons allemaal te wachten staat de komende jaren: verontrustende berichtgeving die politieke kant noch wal slaat, over een zich misdragende, onbekwame wereldleider die nooit en te nimmer als zodanig verkozen had mogen worden. En dat allemaal dankzij de tientallen miljoenen Amerikaanse kiezers die het nodig vonden om te stemmen op een incompetente brulboei.

Met angst en beven zie ik de gouden jaren van Trump tegemoet…

 

 

Beoordeel deze column